"חסה וכרוב "גוש קטיף

השאלה:

1. האם יש הבדל בין החברות השונות שמספקות תוצרת "גוש קטיף" ללא תולעים, מבחינת צורת הגידול,נקיות התוצרת וכו’?

2. ומדוע חלק מהחברות מציינות שמספיק לשטוף תחת זרם מים חזק וחלקם דורשות השריה במי מלח/סבון/חומץ + שטיפה במים, אם התוצרת נקיה מחרקים מדוע צריך מי סבון וכו’, ואם החשש הוא רק לזבובונים בין העלים מדוע לא מספיק לשטוף את העלים במים בלבד להסיר את הזבובונים?

3. שמעתי שיש שאומרים שכרוב מתוצרת "גוש קטיף" אין צורך לנקות/לבדוק האם זה נכון?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. יש הבדלים בצורות הגידול, ההפקדה והבדיקות בין החברות השונות.
2. החשש הוא מזבובים ועכבישים שנופלים לתוך הירק. פעמים יש הדבקה מסוימת בין הירק והחרק, ועל כן שטיפה חזקה במים מועילה, גם המי סבון עוזרים לנקוי, אבל באמת עיקר הנקוי הוא על ידי השטיפה החזקה במים.
3. לאחר שטיפה אין צורך בבדיקה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי