חסה ללא תולעים חסלט

השאלה:

מזה שנים אני קונה חסה חסלט בשופרסל. בתקופה האחרונה ומזה זמן רב המחיר עומד על 6.99 ש"ח לחבילה. דא עקא, פעמים רבות החבילה מכילה חסות קטנות ביותר שמשקלן זעום אבל המחיר לא משתנה. איני יודע במה "זכה" הדור הזה לדקדק דווקא בעניין התולעים, בפרט שבעבר פשוט קנו כל ירק ובדקו אותו וזהו, אולם מדוע הרבנים לא מפקחים ודורשים מהמגדלים לא להונות את הציבור, ואם יש עונה בה החסות קטנות, נא להוריד במחיר.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

מה שבררתי בעניין הוא שירק זה נמכר לפי ראש, כשגודל בין 250-350 גר' הוא המומלץ. אבל מכיוון שזה נמכר כראש אי אפשר להגיע למצב קבוע אלא צריך שיהיה מרווח בין הדברים. כמו כן, יש לפעמים נושאי כשרות שלא מאפשרים הכנסת כמות גדולה יותר של ירק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי