חרקים בגוג'י ברי

השאלה: שלום. מהי דרך הבדיקה מחרקים של גוג׳י ברי? בתודה

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ז כסלו תשע"ח 14:06

שלום וברכה

אם אתה מתכוון לפרי טרי, ניתן לשטוף ולבדוק באור. בד"כ אין חרקים בפרי הטרי.

אם כוונתך לפרי מיובש המיובא לארץ מסין , נראה לענ"ד שיש לבדוק היטב באור חזק כל פרי בנפרד כיון שאיכות המוצר עלולה להיות בעייתית ויתכן שהוא נמצא בתנאי איחסון שאינם טובים ולכן יתכן שיהיו בו חרקים. לאחר הבדיקה החזותית המדוקדקת אני מציע להשרות את הפירות בקערה עם מים ולבדוק האם ישנם חרקים שצפים למעלה . אם נראה נקי יש לשטוף במים זורמים.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון