חרקים בפטריות

השאלה:

לאור התשובה שנמצאת באתר, לגבי הקושי להכשיר פטריות. האם זה אומר שמי שמקפיד על קלה כבחמורה וירא לדבר ה’ שלא יאכל פטריות ואפילו טריות או שיש דרך להכשירן באופן בטוח?
לצערינו, עד עכשיו נהגנו לאכול פטריות גם משימורים וגם טריות, כמובן לאחר ניקויי ואפשר לומר יסודי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

יש פעמים שהגידול טוב יותר, ועל כן אם יש כשרות מהודרת שידוע שהם מבינים בחרקים ובדקו שם שאין חרקים אפשר לאכול, אבל בלא בדיקה שאכן טיפלו שלא יהיו חרקים במוצר אין לאכול.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי