חרקים בצמחי תבלין ורפואה

השאלה:

ישנם צמחים בריאתיים חשובים כגון עלים של צמח המרינגה ע"פ מה שקראתי יש שכותבים שהוא לא בחזקת נגוע ומועיל שטיפה טובה לעומת זאת באתר של כושרות הוא נכלל בהגדרה של עלים ירוקים שכולם אסורים ולא מועילה שטיפה מבלי לציין את סוגי הנגיעות. מובן שאנו מעדיפים גידולים מפוקחים אך ישנם צמחים רבים רפואיים שאין פתרון אלה חליטה או יבוש לדוגמה עלי אורגנו ע"י שפשוף יסודי של כל עלה תוך כדי שטיפה קראתי שזה לא מועיל בגלל עש הטבק אז אין פתרון? בבקשה נושא זה מאוד חשוב לי מטעמים בריאתיים.

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | י"ג תמוז תש"פ 9:43

שלום וברכה

ניתן להשתמש בעלים או בחלקי צמח אחרים. צריך לשטוף אותם היטב ואח"כ לבדוק כל עלה בתאורה חזקה או באור שמש באופן יסודי. רצוי להשתמש גם בזכוכית מגדלת כאשר יש ספק אם נקודה מסוימת היא לכלוך או חרק. אם העלה נקי, מותר להשתמש בו.

אפשרות נוספת היא, לאחר השטיפה להכניס את העלים לתוך שקית נייר / בד כמו שקיות התה ולחלוט במים רותחים כמו תה רגיל. או לסנן במסננת מיוחדת למניעת חרקים שניתן לרכוש בחנויות.

בברכת התורה והארץ

מוטי שומרון