חרקים ברימון

השאלה: האם מותר לגזם עץ פרי רימון בשטח הפרטי בגינה שכרגע ניתקף בכנימות שפוגעות בעלים והעץ לפני פריחה מליאה .בעונה שעברה הפירות היו מצולעים. הוא לא גוזם בזמן ולכן הוא צרוף מאד ולצורך הטיפול ויעילות הריסוס צריך קודם לגזום. שאלה כללית מה לעשות למנוע תולעים הפרי ומתי צריך לטפל?

התשובה

אגרונום מוטי שומרון | ט' אייר תש"פ 13:14

שלום וברכה

לא מומלץ לרסס בחומרי הדברה רימון בגינה ביתית. הגיזום לא ישפר את המצב. מבחינה הלכתית מותר לגזום. מומלץ לעטוף את הפירות מיד לאחר החנטה בשקיות נייר.

בהצלחה

מוטי שומרון