חרקים בשומשום ובסושי

השאלה:

איך בודקים שומשום שחור - אם בכלל?
אורז מיוחד לסושי- צריך בדיקה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

שומשום מלא, יש לבדוק שאין בו קורים או הרבה אבקה בשקית. לאחר מכן פותחים את השקית ומפזרים על שולחן לבן או צלחת לבנה, ובודקים בין הגרגירים אם מצויים שם חרקים או זחלים, ובייחוד אם הם דבוקים זה בזה. במקרה והגרגירים נפרדים זה מזה, ואין הידבקויות אפשר להשתמש בשומשום. כך יש לעשות לכל הכמות הנדרשת.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

toraland whatsapp