חרקים בתה מאצ'ה

השאלה: האם אבקת מאצ'ה-(עלי תה ירוק צעירים וטחונים)..כשרה מבחינת חרקים?תודה רבה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ז שבט תשע"ח 11:38

ב"ה

שלום וברכה

על פי מה שהצלחתי לברר מדובר בעלי תה שנטחנים עד לכדי גודל גרגיר קטן, בדומה לגודל גרגיר קמח מלא, ומדובר אם כן באבקה.

מכיוון שמדובר בטחינה לא חוששים לחרקים שהיו לפני כן בעלים, אלא לחרקים שהתפתחו במוצר לאחר מכן. אשר על כן הבדיקה היא כבדיקת תבלינים, ויש לשים לב לפרטים הבאים.

א. תאריך התפוגה של המוצר, ככל שהוא יותר טרי כך הסיכוי להתפתחות חרקים הוא נמוך יותר.

ב. בדיקה ויזואלית של האבקה על מנת לוודא שאין סימני חרקים, כגון גושים שאינם ברורים, קורים, ריח שאינו אופייני.

ג. שטיחה על גבי דף לבן והתבוננות שאין שם חרקים.

ד. מומלץ לאחסן בבית את המוצר בקירור (במיוחד לאחר הפתיחה) או בכלי הרמטי על מנת שאם שינם ביצי חרקים שהן לא תתפתחנה.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר