חרקים בתותים

השאלה:

בזמן האחרון שמענו בשם כמה רבנים שיש בעיה עם אכילת התותים, שגילו שיש מזיקים כלשהם בקליפה, וכדי שיהיה אפשר לאכול אותם צריך לקלף את קליפת התות.

האם באמת צריך להקפיד על זה? האם זה לא סותר קצת את כל הדעות של פוסקים גדולים שפסקו אחרת? האם ההלכה לכאורה ’משתנה’ לפי הגילויים החדשים?

ראיתי שגם כאן באתר ענו על השאלה הזו רבנים שונים אך חלק ענו שבאמת צריך לקלף את הקליפה, וחלק ענו שלא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

לפי המידע הנמצא היום בידינו, צריך לשפשף היטב את הקליפה או לקולפה לפני השימוש.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי