חרקים פסטוק חלבה

השאלה: שלום!! ראיתי שהרב נשאל על בדיקת פסיטוקים מתולעים. הרב ענה שצריך לבדוק שלמות הפרי, ורק אם הפרי אינו שלם יש לבדוק. קניתי חלווה פיסטוק מהשוק במחנה יהודה (בהשגחת הבדץ). האם יש צורך לעשות בדיקה כלשהי? הפיסטוקים חלקם הגדול מעורבב בתוך החלווה, וחלקם מפוזרים על הלווה עצמה.8

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ז' אדר תשע"ז 20:43

בס"ד

שלום וברכת ד'

הנגיעות בפסטוק היא נמוכה (מיעוט המצוי), וכן הפסטוק בחלווה בד"כ שבור ויתכן שנפלו החרקים במהלך הטחיה והשבירה של הפיסטוק, על כן נראה שאין צורך לבדוק את הפסטוק בחלבה.

ליהודים הייתה אורה ושמחה