ירקות עלים בגינה

השאלה: אני מגדל בעונת החורף, פטרוזיליה, עירית כוזברה, בזיליקום בגינה. אני אשרה במי סבון לדקה לשטוף. עוד משהו? אותו דבר כאשר אני שם בבלנדר בתוך שייק?

התשובה

הרב דוד אייגנר | י"ב תשרי תשפ"א 8:58

ב"ה

שלום וברכה

ככלל, הכנסה לשייק אינה פתרון להיתר אכילת ירקות נגועים בחרקים, זאת מכיוון שיש בכך משום "ביטול איסור לכתחילה", היתר זה מופיע בתרומת הדשן כאפשרות לטחינת חטים מתולעות רק אחרי שהן עברו בדיקה מקדימה שאין בהם חרקים, ורק לאחר מכן כשיש ספק אם הן מתולעות ניתן לטחון את החטים. לכן בכל מקרה בין אם אתה אוכל את הירקות "חיים", ובין אם אתה טוחן אותם לא די בהשרייה אחת, אלא יש להשרות את הירק 3 פעמים במי סבון, לשטוף בין השרייה להשרייה, ובנוסף לבדוק באופן מפורט מול מקור אור טוב כדי לוודא שאין חרקים שנכנסו לתוך העלה (מנהרנים למיניהם), לאחר מכן ניתן לטחון או לאכול את הירק חי.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר