ירקות קפואים כיום

השאלה:

שלום ויישר כח,
זכור לי מלפני מספר שנים בעייתיות כלשהי בירקות של סנפרוסט. ניסיתי לחפש מידע לגבי המצב כיום ולא מצאתי.

האם כיום ניתן לאכול ללא חשש (גם לקט ירקות, גם ירקות בפני עצמם, ועוד תערובות שונות)? האם צריך לבדוק? אם כן, איך בודקים ירקות קפואים? האם יש הבדל בין ירקות שונים? האם יש חברות נוספות שידועות כ"בעייתיות" או כטובות ועדיפות?

שבוע טוב ובשורות טובות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כדאי למקד את השאלה, לגבי איזה ירקות הדיון.
כל ההכשרים של סנפרוסט הם ברמת כשרות רגילה, אין אלו ירקות מהדרין. למרות שבשנים האחרונות ישנה התקדמות ברמת הכשרות בסנפרוסט.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי