ירקות של גוש קטיף

השאלה:

לגבי כרוב שלם של גוש קטיף או חברה אחרת המגדלת ירקות ללא תולעים:
א. האם יש חובה לפרק את העלים, להשרות ולשטוף עלה עלה?
ב. האם ניתן להסתפק בבדיקת שלושת העלים הראשונים של הכרוב?
ג. האם ניתן לחסוך בדרך אחרת את העבודה המתוארת בסעיף א?
ד. האם יש בכל הכרובים ללא חרקים שיירים של חומרי הדברה, והאם ניתן להסירם ללא פירוק של כל העלים?
תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. יש לבצע את הפעולות שהרבנויות נותנות הכשרות דורשות. על דעת כן הן מוכרות.
2. שלשת העלים אינם מודד יש פעמים גם בעלים פנימיים יותר. בייחוד כרוב שגדל פתוח ונסגר, א"כ יתכן שבתחילתו נפל שם זבוב ולאחר מכן מת בתוך הכרוב והצמח סגר עליו.
3.לא ידוע לי, בכל אופן יש לעשות על פי הוראות הרבנים שמכשירים.
4.יש חברות המשווקות ללא שאריות חמרי הדברה, וראוי לקנות מהן. לא כדאי לקנות סתם כרוב (מפוקח או לא) שאין לו בדיקת מעבדה משאריות חמרי הדברה.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי