כבישת זיתים נגועים לשמן

השאלה:

יש לי שלושה עצי זית מלאים פרי, שחלקו הגדול נגוע. האם מותר לכבוש זיתים אלה לשמן?בתודה, כתיבה וחתימה טובה, חיים

התשובה

הרב יעקב אפשטיין | אלול תשע"ד

חיים שלום ושנה טובה!

אין בעיה בכבישת הזיתים לאכילה, תהיה בעיה אם יש חרקים בתוך הזיתים, שכן אסור לאכול חרקים גם אם הם מתים. ולכן כל זית נגוע שיש בו תולעת/רימה/זחל וכד', או כל צורה אחרת של חרקים צריך בדיקה בחיתוך ופתיחה שהאוכל לא יאכל תולעים.

אם הכבישה היא להוציא מהזיתים שמן הדבר הרבה יותר פשוט, מפני שניתן לסנן את השמן ולזרוק את החרקים שבתוכו. ואין כאן משום מבטל איסור שכן אתה לא מעוניין בחרקים ומנסה להפרידם וחלקי חרקים שנטחנו ונתערבו בשמן מותר לאכול כי טעמם לפגם ואין כאן מבטל איסור לכתחילה.

בברכה, יעקב אפשטיין