כמה זמן ניתן להשאיר קמח טרי ללא קירור

השאלה:

אני קונה קמח (מלא) מטחנה של אנשים יר"ש אשר מקפידים על ניפוי וברירת החיטה לפני הטחינה ושמירת הקמח בקירור לאחר טחינתו. אני מקבלת מהם את הקמח- (שיצא מקירור כאמור), אך לא תמיד מספיקה לשים אותו במקרר או במקפיא ולפעמים עובר יום. ברצוני לדעת כמה זמן ניתן להשאיר את הקמח מחוץ לקירור?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

קמח שנמצא בפחות מ 14 מעלות לא מתפתחים הביצים. ההתפתחות היא תוך 20 שעות.


יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

toraland whatsapp