כרוב ותותים

השאלה:

בס"ד

שלום כבוד הרב,
1. האם מותר להכין ריבה מתותים?
2. האם מותר לקנות כרוב שאינו של גוש קטיף (כרוב המצוי בשווקים)ולכשירו בבית ע"י : הסרת העלים החיצוניים, חיתוך הכרוב לקוביות קטנות, הפרדת העלים והשרייתם במי סבון למשך מספר דקות ושטיפת העלים לאחר מכן?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. אם מורידים את הפטוטרת של התות, לאחר מכן משרים בקערת מים ובוחשים היטב, שופכים את המים וחוזרים ועושים כן עוד פעמיים, אח"כ אפשר לעשות ריבה.
2. יש כנימות ואקריות שאינן יורדות על ידי מי סבון. צריך לבדוק גם בראיית עין של כל עלה או בשפשוף.

חג כשר ושמח