כרובית וברוקלי

השאלה:

לא מעט זמן אני עוקב בעניין אחר המחלוקת בין מכון התורה והארץ לבין הר’ ויטמן. בעניין חיוב לעשות בדיקות מדוקדקות כיום. יסוד השאלה נעוץ, האם האיסור הוא דאו’ או מדרבנן.

רציתי לשאול, מה המקילים ( הר’ ויטמן ודעימיה), יאמרו לגבי כרובית. האם גם במאכלים כמו כרובית וברוקלי, לא צריך לעשות בדיקות מדוקדקות ?

אני פונה אליכם, כי נסיתי לפנות אליו ולא כ"כ הצלחתי. האם היו דין ודברים ביניכים לבין הר’ ויטמן, גם בעניין זה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני יודע את שיטתו ההלכתית בעניין כרובית. אולם אני יודע שהוא ביקש שמכון התורה והארץ יעשה בעבורו בדיקות כרובית בסנפרוסט, הבדיקות העלו שחלק גדול מהתוצרת היא כשרה (כאשר הרב ויטמן חתום עליה), אולם אנו לא מגדירים זאת כמהדרין.

מועדים לשמחה