כשרות סנפרוסט

השאלה:

שלום רב,

לאחרונה רכשתי בחנות מוצר של תפרחות ברוקולי קפואות של חברת "סנפרוסט", ועליו כיתוב שבין היתר, "ליווי הגידול ובדיקות מדגמיות מכון התורה והארץ".

אשמח מאוד אם תוכלו לומר לי אודות הליווי והאם ניתן להערכתכם לאכול ממוצר זה ללא בדיקה או ללא בדיקה קפדנית. האם מוצר זה בגדר "חזקה שאין בו תולעים"?

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ה תמוז תשע"ה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מעבדת מכון התורה והארץ עשתה את הבדיקות הטכניות של המוצר, כמו כן נעשו בדיקות מדגמיות. המעבדה נותנת שירותים להרבה חברות המבקשות שירות מסוג זה. המוצרים (כרובית וברוקלי) אינם תחת כשרות של מכון התורה והארץ, ההנחיות ההלכתיות הן של הרבנים נותני הכשרות (הרב זמיר והרב בן אליהו), הם מחליטים איזה אחוז נגיעות נכנס למפעל ואיזה אחוז יכול להיות ביציאה, כך שכל הפרטים הללו אין לבקשם במכון התורה והארץ אלא אצל הרבנים שליט"א נותני הכשרות.

לצערי, בסיכום עם חברת סנפרוסט הוצאנו הנחייה שיציינו על השקית שהבדיקות הן  של "מעבדת מכון התורה והארץ" ואינני יודע כיצד שונה הכיתוב על גבי השקיות "למכון התורה והארץ" (בהשמטת מעבדת) , דבר שכנראה גרם לכבודו לטעות.
אני מתנצל על כך, אי"ה הדברים ישונו לקראת עונת השיווק הבאה.