כשרות כרובית וברוקולי קפואים

השאלה:

לאור הפרסום שיצא לאחרונה מטעם הרבנות הראשית לישראל על הסרת הכשרות לכרובית ולברוקולי קפואים מתוצרת "סנפרוסט", "מילוטל" ו"פרי הגליל", האם מוצרים אלו יוצאים על ידי כך מהתפריט של אנשים שומרי כשרות, והם אינם יכולים יותר לאכול אותם, ומה עם חברת "בודק"?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

ירקות אלו לא היו בסל האכילה של אנשים שומרים כשרות. ירקות "בודק" אני אישית אינני אוכל, אולם בבדיקות של הרבנות הראשית לא נמצאו חרקים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי

שאלת המשך: ומה עם כרובית וברוקולי של תוצרת קטיף, האם גם הם אינם בסל האכילה של שומרי כשרות?

תשובה: כרובית וברוקולי שגודלו בצורה מסודרת על פי פקוח רבנים אינם כלולים בירקות שנפסלו. הדברים שנפסלו על ידי הוועדה הם קפואים שגדלו בשטח פתוח.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי