כשרות לירקות מיובשים

השאלה: שלום וברכה. האם ניתן לצרוך "מזונות על" ירוקים כמו ברוקולי, ספירולינה, מורינגה וכו' שידוע נגיעותם הרבה... האם אפשר לצרוך אותם באבקה/כמוסה לאחר שהמוצרים הללו נטחנו. והאם אפשר לקנות מוצר כזה מחוץ לארץ ללא כשרות אבל בהדגש שהוא מוצר טבעוני ללא חומרים מן החי... אשמח מאוד לתשובה

התשובה

מכון כושרות | י"ז אייר תשע"ט 19:07

שלום וברכה

ללא קשר לחרקים אין אפשרות לקנות מוצר שכזה ללא כשרות, מפני שתהליך הייבוש צריך פיקוח כשרותי על הכלים וחומרי הגלם.

אם תמצא עם כשרות טובה שאפשר לסמוך עליה, אפשר להניח גם כי הירקות בנקיון מספק מחרקים כך שטחינתם לא תעבור על איסור 'ביטול איסור לכתחילה'.