כשרות קציעות מפני חרקים

השאלה:

שבוע טוב ומבורך,
הבנתי שנהוג שלא לאכול את התאנים כיוון שקשה מאד לבדוק את כשרותם מבחינת המזיקים.
הרי ידוע שבתקופת התלמוד וכן מופיע בתורה חשיבותו של הפרי (משבעת המינים). רציתי לשאול האם שיטת היבוש שהיתה נהוגה בימי התלמוד ונקראה קציעות על שם שקצצו את התאנה לשניים וייבשו בשמש ובהנחה כי הפרי נבדק היטיב טרם הייבוש וכן מכוסה במהלך הייבוש ברשת צפופה ביותר (ויבדק כמובן שוב לפני אכילה ולאחר היבוש) תאפשר למעשה מרוב חום השמש את יציאת המזיקים וכך ניתן לאחר בדיקה נוספת לאכול את הקציעה?

ישר כח וחודש טוב ומבורך

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

אין משמעות למה שעשו פעם, אנו צריכים תמיד לבדוק את המציאות שהיא משתנה מזמן לזמן. על כן אפשר לנסות הכל ובלבד שאח"כ ינתן הפרי לבדיקה (למי שיודע כיצד בודקים תאנים) ואז יראו אם יש או אין. אלו שאלות שניתנות לפתרון בראיית עין ובחוש, ואפשר לבדוק הכל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי