כשרות של חסה

השאלה:

שלום וברכה,
אנו קונים חסה למהדרין דרך קבע ברשת מגה. עד עתה קנינו בה חסה למהדרין של משק כהן מן, ולא הייתה שום בעיה. כעת החליפו במגה את הכשרות וכתוב על האריזה "חסה למהדרין, ירק מגידול מיוחד למניעת חרקים" מאושר ומפוקח על ידי המחלקה למצוות הארץ מהדרין רבנות ירושלים. עוד כתוב מאחורה "הרבנות האיזורית אשכול, ירק עלים כשר למהדרין, הופרשו תרומות ומעשרות כדין". האם מדובר בכשרות אמיתית? פשוט כמות החרקים והזבובים שאנו מוצאים בחסה אינה הגיונית, לעומת תוצרת משק כהן מן שהייתה נקייה לגמרי.
רוב תודות
ויישר כוח על הזמן שאתם מקדישים למענה על שאלות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

כדי לענות על שאלה זו צריך לדעת את שם החברה שאתם קונים כעת. אם תפרט את השם אשתדל לברר את העניין. בכל אופן, יישר כח על הערנות. כמו כן, אם אתה מוצא הרבה זבובים יש להקפיד מאד על ההשריה, השטיפות והשפשוף של העלים, כמו כן, כדאי לבדוק כנגד האור.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי