כשרות של תה

השאלה:

1. האם מותר לקרוע תיון כשר (עם תעודת כשרות) ולהשתמש בתוכנו להכנת תה?
2 .האם ייתכנו תולעים/שרצים בתה עם תעודת כשרות של הרבנות שבעטיים יותר שימוש בתה רק בתיונים?
3.מה לגבי תה עם פרחי לבנדר/יסמין וכו’.
4. האם חובה להשתמש במקרה זה בבד/נייר או אפשר להשתמש במסננת רגילה לחליטת תה (ממתכת)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

פעמים יש מזיקי מחסן, ועל כן אין לקרוע את השקיות ולהשתמש בתמצית אלא א"כ נבדקו בצורה פרטנית על צלחת לבנה וכדו'. על כן, בכל הנזכר בשאלה זו עדיף להשתמש רק בתיונים ואז אין בעיות הלכתיות.
מסננת רגילה איננה מונעת מעבר חרקים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי