כשרות תוצרת עלי קטיף

השאלה:

פורסם באתר של ערוץ 7 כי הרבנות הסירה את ההשגחה ממפעל בנתיבות של "תנובות קטיף מהדרין". הכוונה לירקות העלים של "עלי קטיף" שמוכרים לכלנו, זה ענין של מפעל מסוים, או שבאמת אין לקנות יותר מוצרים של החברה?

בנוסף הייתי מאד רוצה להבין איך ייתכן המצב המתואר. עיקר פרנסתה של החברה הוא בזכות ההכשר שלה, ואני מתקשה מאד להאמין שהחברה באופן פתאומי החליטה שלא לעמוד יותר בסטנדרטים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

הרבנות הסירה כשרות ממפעל מסוים "תנובות קטיף מהדרין" אין לכך השפעה על מוצרי חסלט ועלי קטיף, אותם אפשר וצריך לצרוך כהלכה שהם מקפידים בכשרות.

לעניין שאלתך כיצד קרה המקרה, נא לברר ברבנות הראשית שהיא הסירה את הכשרות, אין בידי את כל הנתונים ואינני רוצה להכשל בהאשמות שוא. אני בטוח שאם הרבנות נהגה כן היא יודעת מדוע.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי