כשרות תותים של חברת "בודק"

השאלה:

ע"פ מה ששמעתי אי אפשר כמעט לאכול תותים אלא אם כן עושים כמה שטיפות טובות עם סקוטש. רציתי לשאול מה לגבי תותים של חברת "בודק". האם גם אותם צריך לבדוק, ואולי בכלל לא כדאי לאכול?
ובכלל לגבי ירקות של חברת "בודק", האם אפשר לסמוך ולא לבדוק? כי מתשובה של הרב יהודה עמיחי שליט"א פה באתר לא הבנתי האם הרבנות הראשית רק לא פסלה אותם או שאפשר לאכול לכתחילה.

תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

השאלה היא לגבי הקפואים המיובאים. ובכך נאמר שהרבנות הראשית לא ערכה בדיקות מקיפות על "בודק" אלא אישרה את הכנסתם לארץ. אין בידי פרטים על רמת הכשרות המיוחדת לכל גידול במדויק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי