מכונה לבדיקת אורז

השאלה:

יש לי מכונה לברירת אורז. * כמה אחוזי בדיקה מידגמית צריך לעשות בטרם השימוש במכונה * אם נמצאו חרקים בבדיקה המידגמית מתי והאם לפסול את השק * הבדיקה המידגמית יצאה נקיה אבל בפסולת של במכונה נמצאו חרקים או זחלים מתי והאם לפסול את השק כולו * האם יש חובה לשטוף את האורז לפני השימוש. ואם כן למה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ד טבת תשע"ח 1:15

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. יש לבדוק לפחות ג' פעמים כמות הנכנסת במכונה, ואם יצאו הכל נקי אפשר לסמוך על כך ולהניח למכונה לעבוד.

ב. אין פוסלים שק, אלא בודקים שוב או מנקים יותר טוב.

ג. כדאי לבדוק שוב את החומר שיצא נקי, ואם יצא נקי הכל אפשר לאכול.

ד. אין חובה לשטוף את האורז, החרקים הם בין גרעיני האורז.