מצב ירקות העלים כיום

השאלה:

1. האם כיום, לאחר הגירוש, חל שינוי לרעה בנוכחות תולעים בירקות "גוש קטיף " למיניהם?

2. כיום הרבה חברות שיש להם שם, הם מציינות שצריך עדיין לבדוק מתולעים ולהשרות בתוך מי סבון. האם זה נכון או רק כדי למנוע תביעות משפטיות. מה הכלל בדברים אלו?

3. האם הרב יכול לדרג את החברות שמגדלות את ירקות העלים הנקיים ביותר מתולעים?

4. קראנו בספר של הרב משה ויא, ומאוד נבהלנו. האם באמת הרב מסכים עם כל מה שנאמר שם? ( כוונתו בעיקר לדברים שהם מיעוט המצוי ( כגון חומוס ושעועית וכדו’ ). כי ברור לכולם למשל, שאף אחד לא עוברים שעועית - שעועית ומסתכלים עליה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

1. המציאות קשה יותר מכיוון שהחקלאים אינם במקומם וזה גורם לשינויים בצורות גידול וממילא עד שלומדים את המערכת מחדש ישנה התרבות חרקים.

2. אינני יכול לענות לשאלה זו. אולם באופן עקרוני כל חברה שמפרסמת תנאי בכשרות חייבים לקיים את התנאי שהרי על דעת הם פרסמו את הדברים, ומי שלא עושה את מה שכתבו החברות הוא מסתכן באכילת איסור.

3. יצא דרוג לפני שנה מטעם הרבנות הראשית:
1. חסלט, 2. גלאט 3. עלי הבשור. אינני יודע אם היו שינויים.

4. אינני יכול לענות בצורה כוללת, אם תשאלו באופן פרטני על דבר מסויים אשתדל לענות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי