מרק כרוב שנבדק בדיקה כללית

השאלה: שלום הרב אשתי ואני הכינו מרק עם כרוב מגידול רגיל הורדנו את 3 שכבות עלים ראשונות, התבוננו בכרוב התבוננות כללית לראות שהוא נראה נקי והשתמשנו בו למרק(שמענו פעם שכך מספיק לבדוק כרוב..). כמובן שלא השתמשנו בשלוש השכבות הראשונות שהורדנו. אחרי הבישול התברר לי שיש לערוך בדיקה יסודית הרבה יותר. מה דין המרק? האם מותר לאכלו? כמו כן כיצד יש לבדוק כרוב מגידול רגיל? תודה רבה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | כ"ו תשרי תשע"ח 13:28

ב"ה

שלום וברכה

סליחה על האיחור בתשובה

בדיקת כרוב שגדל בשטח פתוח צריכה להיות בדיקה חזותית של כל עלה בנפרד שקדם לו תהליך של שטיפה חיצונית, השרייה ושטיפה נוספות ואז בדיקה של כל עלה באור טוב.

אולם אם בדקתם בדיקה כללית ובישלתם המרק מותר באכילה מספק ספיקא שמא לא היו חרקים ואפילו היו חרקים שמא נימוחו בבישול.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב