נוזל סטרילי לניקוי עלים

השאלה:

ראיתי בסופר שקיים נוזל סטרילי שניתן לנקות איתו עלים מתולעים. מה הדין לגבי הנוזל הזה? והאם מותר להשתמש בו לניקיון כל סוגי העלים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפשר להשתמש בכל העלים אבל צריך לשפשף היטב. הנוזל איננו מנקה הכל אלא מועיל קצת לשחרור חרקים מאחיזתם, ועיקר הנקוי הוא השפשוף תחת זרם מים.
ברור שהדיון הוא בגידול שעומד בפקוח. בגידול בלא פקוח והדרכה לחרקים, יש להקפיד גם על זבוב המנהרות וכדו' שהם פנימיים בתוך העלה ואינם יוצאים בשטיפה כלל.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי