ניפוי קמח סויה

השאלה:

כיצד מנפים קמח סויה?
ניסיתי בנפה 30 מש וזה לא מצליח. חיפשתי נפות פחות צפופות אך אמרו לי שאין כאלה.
שאלה זו חשובה לי מאוד שכן איני יכולה לאכול קמח רגיל מסיבה בריאותית.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

א. תקני תמיד קמח במקומות איכותיים, דהיינו שנשמרו במקום קריר ובשקית שאת קונה הסתכלי שאין קורים וכדו'. כמו כן, הקנייה במקומות שהתוצרת מתחלפת מהר כך שלא נוצר זמן אחסון ארוך. אין הרבה נגיעות בסויה אלא מאיחסון ממושך.
ב. אם יש קורים או חורים בשקית אין לקנות.
ג. לסנן בנפה 30-40 מש, מה שנשאר בנפה לשפוך על שלחן לבן, או דף לבן, ומעבירים מעט מעט את הקמח, אם לא מוצאים חרקים אפשר להשתמש בקמח.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי