ניפוי קמח שנטחן יומיים קודם הקניה

השאלה:

שמעתי שיש סוברים שאין צורך לנפות קמח במידה ומשתמשים בו או מקפיאים אותו מיד לאחר הטחינה.

שוחחתי עם בעל תחנת קמח והוא אמר לי שלאחר פסח יש את הקמח הכי נגוע,כיוון שהיה לחרקים 7 ימים להתרבות ללא מפריע. האם עדיין אין צורך לנפות?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

איני מבין את הקשר בין שתי העובדות שהבאת, וכי בטחנות הקמח הגרעינים נמצאים בדרך כלל פחות משבעה ימים? וכי אם ייבאו חיטה היא נטחנת תוך יומיים. אם המדובר בקמח שנטחן לפני פסח ודאי צריך לנפותו כשאינו שמור בקירור, ואם מיד אחר הטחינה הוא הוקפא אי"צ לנפותו.