ניקוי בזיליקום

השאלה:

יש לי בזיליקום שאני מגדל בגינה ואני מאוד רוצה להשתמש בו, האם יש דרך לנקותו?
האם כאשר אני מרסק אותו זה מקל על העניין? אולי מצד "בריה שנתרסקה".

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בזילקום הוא ירק נגוע שקשה לבודקו, יש בו את כל סוגי החרקים (כנימות, מנהרות, תריפסים, אקריות, זחלים וכו'). כך שעל מנת לאכלו צריך לדעת לבודקו היטב. כולל השרייה במים ואחר כך שפשוף קל של העלים והסתכלות כנגד האור. הדבר קשה ומצריך זמן.
אם רוצים להשתמש בו כנותן טעם בתה, אפשר לעטפו בשקית בד אטומה, ואז החרקים לא יצאו (כעין שקית תה) והטעם יגיע.
ריסוק רגיל הוא מבטל איסור לכתחילה ולא נראה להתיר.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי