ניקיון מחרקים באופן עצמאי

השאלה:

שלום רב,

ברצוני לעבור לצרוך ירקות אורגניים הנקיים מריסוס.
לצורך כך, איתרתי חווה שמגדלת ירקות כאלה שאין לה לה תעודת כשרות (אם בכלל קיים דבר כזה לשדה חקלאי אורגני בגלל התולעים והחרקים שהינם חלק בלתי נפרד). בכל מקרה, החווה לא עובדת בשבת והם מפרישים מעשרות ותרומות (אינני יודע כמובן אם זה לפי ההלכה אם לאו). הבעיה היא (וכך נראה לי בכל סוגי החוות) שבגלל היעדר הריסוס יש תולעים, שבלולים וכו' במזון.
האם מותר לקנות מהם ולקחת על עצמי את הניקוי? האם לקנות רק גוש קטיף? האם מותר לקנות מהחווה את הירקות האחרים שאין לגוש קטיף שאינם נגועים בתולעים ואחרים (מלפפונים, עגבניות, חצילים וכו') - מהם הירקות הללו בכלל?

תודה רבה ובברכת התורה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כסליו תשע"ו

בס"ד

שלום וברכת ד'

אפשר לקנות ירקות שאין בהם בעיות חרקים (עגבניות, מלפפונים, תפו"א, קישואים וכו'). את הירוקות הירוקים (חסה, כרוב, סלרי, פטרוזיליה וכו') יש לבדוק מתון מתון, צריך ללמוד כיצד מזהים חרקים היכן הוא מקום ריבויים, הבדיקה לוקחת זמן. בכל אופן הדבר אפשרי, מלבד כרובית וברוקולי שלדעתי אדם רגיל לא יכול לבדוק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי