נקוי עלי גפן

השאלה: שלום הרב אני ראיתי באתר שלכם פה שבשביל לנקות עלי גפן צריך לשפשף אותם משני הצדיים היטב תחת זרם מים חזק ובאתר כושרות ראיתי שצריך להיות מומחה שעבר הדרכה של כמה חודשים ואחרי כל זה גם צריך להשרות 3 פעמים במים עם סבון וכולי... מה הדרך הנכונה לניקוי עלי גפן שהיו בשימורים? האם אפשרי לבן אדם רגיל לנקותם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ד סיון תש"פ 11:56

בס"ד

שלום וברכה

העלים בקופסאות לא נגועים אלא מעט שבמעט. וכל אדם יכול לשפשף את העלה היטב היטב עם חומר נקוי וסמרטוט, והעלה ישאר נקי ללא סימנים. .