נקיון ירקות עלים

השאלה:

האם ניתן להכשיר ירקות עלים שהם לא בחזקת נקי מחרקים, ואם כן, איך? כגון: כוסברה, פטרוזיליה, נענע וכרוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

אפשר עם הרבה מאמץ והשקעה, לנקות ירקות אלו שגדלו בגידול רגיל.

כרוב יש להוריד לפחות 4 שכבות חיצוניות ולאחר מכן לשטוף עלה עלה היטב תחת זרם מים חזק, וכמו כן לשפשף כל עלה עם ספוגית להוריד כנימות וכדו'. באופן כללי הדבר נכון גם בפטרוזיליה וסלרי שבהם צריך גם להסתכל מול השמש ולראות שאין זבוב המנהרות, ובאם יש עקבות צריך לזרקו.

הגרי"מ אליהו שליט"א (ד' ישלח לו רפואה שלמה) נהג לומר שכאשר יש ירקות נקיים הרי שיש איסור לקנות ירקות רגילים בשוק.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי