סנפרוסט

השאלה:

שלום הרב, הבנתי שהכשרות של סנפרוסט היא אינה על חרקים. איך מכשירים כרובית קפואה של סנפרוסט? תודה רבה.

התשובה

הרב דוד אייגנר | ט"ו אלול תשע"ז 14:58

ב"ה

שלום וברכה

ראשית, בכל נושא כשרותי, יש לבדוק עם נותן הכשרות מהי הרמה הכשרותית שלו, הגוף נותן הכשרות בסנפרוסט הוא תנובה והרבנות האיזורית ולא אנחנו.

כמו כן, כרובית שגדלה בשטח פתוח אין אפשרות לנקותה באופן מוחלט.

על כל פנים, לדעת נותני הכשרות בתנובה מכיוון שהנקיות היא ברמה יחסית גבוהה ניתן לאכול את הכרובית, אך הדבר לא מגיע לרמת "מהדרין".

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר