עבר ובישל ביום חול

השאלה: שלום הרב אף שניסיתי ליידע את אימי בצורך לברור את השעועית מיד אל יד, היא אינה עושה זאת ומכניסה אותה לחמין לאחר השרייתה במים. כששאלתי את הרב אם מותר לי לאכול את החמין, נעניתי כי אני רשאי מכיוון שבישול השעועית מוסיף 'ספק' להימצאות חרקים ומתיר את האכילה. רציתי לדעת אם ההיתר הוא רק בארוחת שבת ומדין כיבוד הורים, או שמא מותר לי להמשיך ולאכול מהחמין גם לאחר השבת כתלות ברצוני. תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | כ"ח שבט תש"פ 23:31

בס"ד

שלום וברכה

דין של עבר ובישל פרושו שאדם עבר על ההלכה, אבל כיוון שבישל אפשר לאכול, לא הוגדר באיזה סעודה, ועל כן אפשר לאכול מאכל זה תמיד אבל לא יעשה כן לכתחילה.