עלי תה

השאלה: שלום רב! ברצוני לדעת את רמת הצפיפות הנצרכת בכדי לסנן את עלי התה/נענע וכד', כשהם אינם בכשרות מהודרת המקפידה על נקיון מחרקים. אוסיף ואציין שקיבלתי מסננת העשויה רשת תיל ברמת צפיפות של 0.93 אינ'ץ, האם אוכל להשתמש בה? והאם הדין ישתנה בנענע וכד' בכשרות טובה?

התשובה

הרב דוד אייגנר | כ"ז תשרי תשע"ח 21:41

ב"ה

שלום וברכה

עיקר מטרת הסינון היא שחרקים לא יעברו מהצמח למשה או למאכל, אינני יודע מהי רמת הצפיפות של 0.93 אינץ' מכל מקום יש להשתמש לכל הפחות במסננת שקוטר החורים הוא כשל נפת קמח, 70 מש לכל הפחות, לחלופין ניתן לסנן את המשקה באמצעות חיתול בד או צמר גפן.

בברכת התורה והארץ

דוד אייגנר