עניינים שונים

השאלה: מנחה טובה לרבני המכון יצ"ו!

בעניין הולכי דרכים ומטיילים-על מה צריך להקפיד:
*בעניין חיזור אחרי מניין לתפילה.
*בעניין חיזור אחרי מים לנט"י.
*דין טבילת ידיים במעין/ים/נהר או נטילה מתוך ברז או בקבוק/ג´ריקן.
*דין נוחיות/להתפנות בשטח.
*דין קטיף צמחי-תבלין/תה בדיקת,עישורם ובישולם.
*דין קטיף פירות/גזל,פירות שנפלו.

אשמח למקורות בעניינים אלו ולהארת הדברים.
חודש טוב וחורף בריא!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 4:08:12 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הליכה לטיול בארץ ישראל כדי לראות את טובה ויופיה אפשר להגדיר כצורך מצוה (תורה לשמה סי´ תיח). ועל כן חלים כל דיני ההולכים לדבר מצוה. ולעניין פרטי הדברים עיין בספרי הלכות צבא, דיני צבא ומלחמה שכבר פרטו את הדברים ואין צורך לכפול.
לעניין עלי תה כדאי שיהיה לך שקיות אטומות (רשת צפופה או בדים, ואז תוכל לשתות את עלי התה שיחלטו בתוך שקיות סגורות והחרקים ישארו בשקית (כעין שקיות תה), בכך תפתור את בעיית החרקים ובדיקתם.
לעניין קטיף פירות יש להזהר מאד בגזל, וגם גזל עכו"ם אסור. לגבי פרי שנפל בשדה חקלאי נראה שהוא הפקר ופטור גם ממעשרות.