פסטו

השאלה: מה דין אכילת "פסטו "לגבי בעית החרקים? כלומר האם עצם העובדה שהצמחים עוברים ריסוק דק במיוחד פותר את בעית אכילת חרקים? אם לא, האם אתם מכירים "פסטו" אם הכשר מיוחד בנושא?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | י"ח טבת תשע"ז 19:21

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני מכיר מוצרים מוכנים של פסטו בעלי כשרות מהודרת (יתכן שיש). אבל אם את רוצה לעשות באופן פרטי בודאי עדיף לקחת בזיל נקי מחרקים מחברות מהודרות ולעשות ממנו פסטו. אם אין אפשרות לעשות פסטו ממוצרים בדוקים, יש לקחת בזיליקום לשפשף היטב את העלים משני הצדדים (עם סקוטש או ספוג) שלא יהיה דבוק דבר בעלים להסתכל בעלים שאין בהם מנהרנים, ולהכניס לבלנדר לקצוץ דק דק עד שהופך להיות  נוזל מרקי בלא גושים. ואז אפשר לאכול.