קוואקר אפוי

השאלה:

שלום הרב

ידוע לי יש לברור קוואקר (גם גס וגם דק) בטרם לאכילתו. עם זאת, בבית הוריי לא מקפידים לברור את הקוואקר, שעושים בו שימוש להכנת מאכלים שונים (בעיקר לדברים אפויים, כמו גרנולה ועוגיות). רציתי לדעת כיצד עליי להתייחס למאכלים אלו, שקוואקר הוא אחד מרכיביהם, כשאני נמצא בבית הוריי. האם מותר לי לאכול? או שעליי להימנע? תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ד' חשון תשע"ט 21:49

בס"ד

שלום וברכת ד'

הנגיעות בקווקר בימינו היא איננה רוב אלא אולי מיעוט המצוי ולכן צריך בדיקה. אבל במיעוט המצוי אם עבר ובישל אנו פוסקים שיש ספק ספיקא א. האם היו חרקים ב. אולי נשרפו או נהרסו בבישול או באפיה. על כן אם נמצאו בחבילה אין להקל, אבל אם אינך יודע האם נמצאו חרקים בחבילה אפשר לאכול.