קלחי תירס

השאלה:

ראיתי במאגר השאלות שהרב יהודה עמיחי פסק ש"<A HREF="האם מותר לאכול קלחי תירס?
האם יש הבדל בין תירס טרי לתירס קפוא?
ישנם קופסאות שימורים של תירס שכתוב עליהם שיש לברור לפני השימוש - האם כך יש לעשות?http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=1574" target="_new">אין לאכול קלחי תירס אא"כ גודלו בפיקוח רב שמקפיד עליהם"</a>.

האם יש כאלה בארץ? של איזה חברה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

התירס הוא אחד המוצרים הנגועים ביותר, ולכן אין לאכול קלחי תירס, אלא א"כ הם גודלו בשיטה ופיקוח הלכתי ראוי שמוודא שאין בו חרקים.
אין הבדל בין תירס חי לתירס קפוא.
בקופסאות שימורים אין את התריפסים כיוון שיורדים בשטיפה, וכן בכל תירס גרגירים אין את הבעיה של החרקים, ורק בקלח הדבר אסור.

בברכת התורה והארץ,
הרב יהודה הלוי עמיחי