קמח מטחנת קמח של דרוזים

השאלה:

בס"ד
שלום וברכה!

יש אדם (יהודי) באיזורינו שמביא קמח מלא ביום הטחינה מדרוזים בשק של 10ק"ג (לא אטום). עד כמה שידוע לי זה לא תחת השגחה רבנית. אילו בעיות עלולות להיות בעניין הקמח? האם זה שבעלי הטחנה הם דרוזים מהווה בעיה? (משהו כמו פת עכו"ם או אולי שלא סומכים?)
אילו שאלות עליי לשאול את האדם בעניין כשרות הקמח?
דבר נוסף- מה קורה לאחר פסח מהטחנה הנ"ל?

סליחה על האריכות. שפע ברכות.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

א. יש להשתדל לקנות מיהודים, "או קנה מיד עמיתך", שתמיד נקנה מיהודים.
ב. אינך יודע את נקיון הטחנה, ואת נקיון המכונות מתי מנקים אותם ויתכן שיש שם חרקי מחסן בכמויות.
ג. אינני יודע של מי החיטה, אם היא של יהודים אזי יש להפריש תרו"מ.
ד. אם ברור שהחיטה של גוי ונטחנה על ידי גוי ולא הגיעה לידי היהודי קודם ליציאת החג, ואין חשש של חרקים - אפשר להשתמש מיד לאחר הפסח.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי