קמח מלא שיצא מהמקרר

השאלה:

שמרנו קמח מלא בתא ההקפאה בשקית סגורה לגמרי אך לא בווקום (שקית אחת סגורה מהטחינה ואחת פתחנו וסגרנו). המקרר הפסיק לעבוד במהלך ר"ה והקמח לא היה קר בכלל כשבדקנו, וגם השקיות היו מחוץ למקרר בערך לחצי שעה עד שהפעלנו שוב את המקרר.
1. מה דין הקמח?
2. אם צריך לנפותו, באיזה נפה? אפשר ברגילה של קמח לבן?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

חרקים לא מתפתחים בקור של 16 מעלות, כך דאם היה פחות מכך אין בעיה. אם יש ספק כדאי לנפות חלק מהקמח בנפה של 60 ממ"ש, ולראות את הנותר האם התליע או לא. אם תווכחו בחלק שלא התליע, אפשר להעמיד על חזקה שלא התליע כולו.

חתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי