רימות של זבוב הפירות

השאלה:

יש בגינתנו כמה עצי הדרים. קטפנו קלמנטינות משלושה עצים, ומצאנו בהרבה מהן רימות של זבוב הפירות, כשלא היה שום סימן לכך על הפרי. (הוא שלם, טרי ולא רקוב כלל). שאלתנו: האם בלימונים, שקטפנו מעץ במרחק כ- 15 מטר ממנו, צריך לחשוש גם לכך? בתודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלם וברכת ד'
תמיד צריך להיות סימן חיצוני לזבוב הפירות. מדובר בהטלת לתוך הפרי, ועל כן אפשר לזהות את מקום ההטלה כמו כן אפשר לזהות את המקום שממנו יוצא הזחל (לא תמיד יצא). בכול אופן מה שנמסר לי בודאי שחייבים לעשות בדיקה מדגמית בלימון, למרות שהשכיחות קטנה יותר בלימון (בגלל עובי הקליפה) אבל אם מצאו הרבה בקלמנטינה יש לחוש גם בלימון. הנני מצרף לך אתר שמסביר כיצד בודקים
http://www.plants.org.il/uploadimages/Protocol%20for%20Medfly%20-%20leaflet%2018.8.10.pdf.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי