ריסוק ירקות עם תולעים לכתחילה

השאלה:

האם מותר לרסק ולטחון ירקות כברוקולי וכרובית (שאין להם הכשר של הרבנות מבחינת תולעים)
באופן יסודי ביותר ועד-דק כך שלא ישארו גבשושיות כלל, וכך בעצם לגרום לביטול האיסור. (ואם לפחות בדיעבד ניתן לאכול מחית זו)?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

ברוקולי (רגיל) הוא דבר שיש בו רוב תולעים ועל כן ריסוק לא מועיל, ובייחוד שהוא נעשה לצורך ביטול איסור, ועוד שריסוק צריך להיות מאד דק.
נראה שלחולה או תינוק, שצריך מחית, זאת אפשר להתיר לאחר בדיקה שאין במחית חרקים.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי