שו"ת בנושא תולעים

השאלה:

 שאלה 1:

כיצד מנקים שומר ושיבה?

שאלה 2:

האם דינו של ירק עירית לגבי חרקים כמו שאר ירקות הקיימים בשיטת הגידול של גוש קטיף (חסלט)? א"כ למה אין שווק עירית בחסלט באופן מסודר?

תשובה 3:

שאלה זו צריכה להיות מופנית לבד"ץ נותן הכשרות, אולם צדקת שאין אפשרות לנקות כרובית. אמנם יש מספר חדשים בשנה שבהם מצליחות חברות גידול מסוימות לגדל מעט כרובית ללא חרקים, ויש לחוש. כמו כן יש כרובית מחו"ל שאין בה חרקים, כך שצריך לבדוק אצל נותן הכשרות האם התירו להחמיץ כרובית רגילה. באופן כללי לדעתי עד שלא מבררים לא כדאי לאכול.

תשובה 4:
בלבבות ארטישוק בד"כ אין תולעים, אולם צריך לשטוף לפני האכילה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | תמוז-מנחם אב תשס"ט

תשובה 1:

אפשר להשתמש בה כתמצית בתוך שקית צפופה מאד (כמו שקית תה).

נקיון שומר מתבצע באופן זה: מורידים את העלים הירוקים שבראש השומר, את הבצל מפרקים גלד גלד ושוטפים, ולאחר מכן מסתכלים עליו היטב מול השמש.

תשובה 2:

עירית מאד נגועה. יש תקופות שיש עירית הגדלה בפקוח, אולם יש תקופות שאין עירית בשוק בגלל חרקים.

תשובה 3:

שאלה זו צריכה להיות מופנית לבד"ץ נותן הכשרות, אולם צדקת שאין אפשרות לנקות כרובית. אמנם יש מספר חדשים בשנה שבהם מצליחות חברות גידול מסוימות לגדל מעט כרובית ללא חרקים, ויש לחוש. כמו כן יש כרובית מחו"ל שאין בה חרקים, כך שצריך לבדוק אצל נותן הכשרות האם התירו להחמיץ כרובית רגילה. באופן כללי לדעתי עד שלא מבררים לא כדאי לאכול.

תשובה 4:
בלבבות ארטישוק בד"כ אין תולעים, אולם צריך לשטוף לפני האכילה.