שעועית בתרמילים

השאלה: תודה רבה על התשובה. שאלת המשך לירק קפוא: האם בשעועית שקיים בה מיעוט המצוי הכוונה גם לשעועית ירוקה/ לבנה המגיעה בתרמילים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ל' אדר תשע"ט 2:24

בס"ד

שלום וברכה

שעועית גם בתרמילים צריכה בדיקה חזותית לאחר שטיפה טובה במים ואז מניחים אותם לראות שאין בה חורים. אם יש נקב יש לפתוח ולבדוק בפנים.

שעועית קפואה צהובה עם תרמילים נגועה מעט יותר מהשעועית הקפואה הירוקה בכו"א שניהם צריכים בדיקת עין שאין בהם נקבים. אלא א"כ יש פקוח מיוחד שאין בו חרקים.