שריה בירק

השאלה:

שלום כבוד הרב, בבית שלי אוכלים ירקות עלים מחברות שונות ומה שלא חסלט משרים פעמיים ,רציתי לשאול האם בכלל אפשרי לאכול ירקות עלים שאינם חסלט ואם כן אז באיזה תנאים?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ט"ז טבת תשע"ז 19:14

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי לעיין באתר של כושרות שבהם מפורטים איזה חברות אפשר לסמוך או לא. בחברות שנמצאות ברשימה יש לעשות כפי מה שכתוב על השקית, חברות שאינן ברשימה של כושרות יש להתייחס אליהן כירק רגיל ויש לבדוק כמו כל ירק עלים. שתי שריות בדרך כלל לא מועילים אלא א"כ יש שפשפוף עלים.