שתיית מים שמא הם מתולעים

השאלה:

האם האיסור לשתות ממים נובעים ללא סינון, הוא איסור גורף בנהרות וימים או רק כאשר יש חשש שיש תולעים במים, למשל, האם מותר לאדם לשתות מים מן הכינרת או שצריך לחשוש שמא המים התליעו?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

מים שאינם מוחזקים בחרקים אין לחוש, ורק דברים שיש בהם חרקים, כשכר, הגמ' אמרה שאדם לא ישתה בלילה בלא בדיקה אבל מים רגילים שכרגיל אין בהם חרקים אין חובת בדיקה. ועל כן לעניין כנרת צריך לדעת את המציאות אם יש שם חרקים אין לשתות אולם אם לא מצוי בהם חרקים (וכך נראית לי המציאות) אפשר לשתות. בירושלים החמירו בבורות המים מכיוון שהיה ידוע שיש בהם חרקים, אבל במקום שלא ידוע לא הקפידו.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי